UE SANT ANDREU

Logo UE Sant Andreu

Les primeres notícies documentades sobre la pràctica del futbol a Sant Andreu de Palomar expliquen que fou una nombrosa colònia d’escocesos, arribada per treballar a la important indústria de filatures de la zona industrial entre Sant Andreu i Sant Martí, la que introduí aquest esport entre nosaltres.
El desembre de 1899 un grup d’aquests treballadors presentà en societat, segons la premsa de l’època, el Foot-ball Club San Andrés, encara que l’equip fou finalment més conegut com Foot-ball Club Escocès, en clara referència a l’origen dels seus fundadors.
El seu primer partit fou el 2 de febrer de 1900 contra el FC Barcelona amb el que va perdre per 2 a 0.
FC Escocès, 1900, primer equip conegut a Sant Andreu. Gentilesa amb la U.E. Sant Andreu de Susannah Maria Zillah Warner (Nee Girvan), néta australiana d’un dels primers jugadors de l’Escocès, George Girvan, a la foto, al centre de la primera fila.
A finals de novembre de 1900 l’Escocès es dissolgué ja que la majoria dels seus jugadors s’integraren a altres equips, després d’una desena d’enfrontaments amistosos documentats. Sant Andreu es quedava orfe de futbol.
Durant uns anys, fins 1909, les cròniques no fan esment de cap altre club al poble. Els jugadors de l’antic Escocès van seguir jugant a futbol repartits pels diversos equips de Barcelona, i sens dubte els joves de Sant Andreu es deurien anar incorporant mica en mica a la febre pel futbol que va envair l’inici de segle, però sembla que, en cap cas, de forma organitzada en un club, com ho van arribar a fer els escocesos de Can Fabra. No en consta cap registre, fins el 1909.

Captura
Teléfono: 93 311 29 54
Dirección: Carrer de Santa Coloma, 39. 08030 – Barcelona
E-mail:
Informació general: informacio@uesantandreu.cat
Secretaria i administració: secretaria@uesantandreu.cat
Futbol base: futbolbase@uesantandreu.cat
Futbol femení: futbolfemeni@uesantandreu.cat
Abonaments i socis: abonaments@uesantandreu.cat
Màrqueting i publicitat: marqueting@uesantandreu.cat
Comunicació i premsa: premsa@uesantandreu.cat
Patrimoni i instal·lacions: patrimoni@uesantandreu.cat
Web: www.uesantandreu.cat
RRSS:                                                                                                                                                         Instagram: @uesantandreu
Facebook: @uesaoficial
Twitter: @uesantandreu